Senorens Missionsförsamling

Här finner Du information om Senorens Missionsförsamling,
vår verksamhet och vår historia.

Församlingen

Senorens Missionshus är en samlingspunkt för människor från både när och fjärran. Till Missionshuset går man gärna, vare sig man redan har en kristen tro eller man ännu inte bekänner sig som en kristen. Vem Du än är – är Du alltid varmt Välkommen till de olika möten och aktiviteter vi anordnar!

Senorens Missionsförsamling vill vara en församling för hela livet och för alla åldrar. Vår församling består av vanliga människor som bekänt sin tro på den Gud som Bibeln talar om och som personifieras i Jesus Kristus. Tillsammans delar vi en varm gemenskap där vår tro kan växa och utvecklas, med målet att tjäna Gud och våra medmänniskor. Om Du också har en tro på Jesus Kristus, är Du välkommen att bli medlem i vår församling – Du också!


Verksamhet

Redan tidigt i församlingens historia var barn- & ungdomsarbetet en central del av verksamheten och en viktig angelägenhet. Detta gäller i hög grad även idag och varje vecka samlas barn och ungdomar i varierande åldrar till olika aktiviteter.

I Söndagsskolan möts barnen och barnledarna kring de fascinerande Bibelberättelserna, de populära barnvisorna, dockorna Mimmi & Morgans nya upptåg, kuliga pyssel och en massa mer. Du som förälder är varmt välkommen att vara med tillsammans med Ditt/Dina barn och ge dem en unik chans till kunskap och förståelse får vår kristna grund och våra etiska värderingar.

Fredagskvällarna är de lite äldre ungdomarnas särskilda kväll, då Fredagsmix lockar ungdomar från 3:e klass och uppåt till skön gemenskap och ett mycket varierat program. Mer information hittar Du på Fredagsmix egen hemsida, www.fredagsmix.se !

En grundsten för verksamheten är tisdagskvällarnas Bönemöten, då vi samlas kring Bibeln som Guds ord. Där studerar vi Bibelns fantastiska och fängslande budskap. I en trygg och avspänd gemenskap samtalar vi såväl om Bibelns undervisning och budskap som om egna erfarenheter och frågor som känns angeläget att dela med sig av. Vi sjunger tillsammans och avslutar kvällen med bön och förbön.

Möteskampanjer och Gudstjänster erbjuds med stor variation och inspiration. Med hjälp av tillresande pastorer, evangelister och sångare utformas församlingens program med syfte att inspirera till tro och andliga upplevelser, stimulera till tillväxt och mognad samt utmana till tjänst och ansvar.

Sång & musik har alltid varit en viktig del i Senorens Missionsförsamling. Den kristna sångskatten är stor och värdefull. Många av församlingens medlemmar är engagerade i sången och musiken bl.a. i form av strängmusiken, ungdomskören och sånggruppen Senorenteamet.


Historik

Redan år 1878, f.ö. samma år som Svenska Missionsförbundet bildades, beslöt en grupp troende människor på Senoren att bilda en församling. Syftet var enligt stadgarna ”att verka för människors frälsning”. Den nybildade Missionsföreningen anslöt sig i augusti 1878 till Svenska Missionsförbundet. Tidigt inleddes arbete bland barn och ungdomar genom att bl.a. en s.k. ”Ynglingaförening” bildades. Något år efter församlingens officiella bildande köpte församlingen en gammal lada för 350 kr av en änka på Möcklö. Denna lada fraktades sedan över sundet till Senoren och återuppbyggdes på den natursköna plats där Missionshuset fortfarande är beläget. Missionshuset stod klart att tas i bruk 1881. Den 4 mars 1911 antog man så det namn som församlingen haft sedan dess: Senorens Missionsförsamling. En av de äldsta medlemmarna i den unga församlingen var Petter Andersson och han var den förste som höll Söndagsskola på ön. Otto Mårtensson, ”Skärgårdens Apostel” var en av de färgstarka predikanterna och församlingsföreståndarna som tidigt tjänade församlingen ända fram till sin död, vilket inträffade på vägen hem från ett väckelsemöte samma dag han fyllde 72 år. 1921 var det dags för en omfattande renovering och ombyggnad av Missionshuset, då man också lät inhägna tomten runt omkring. Genom åren har sedan flera renoveringar och tillbyggnader genomförts för att anpassa lokalerna till den verksamhet som bedrivs idag.

Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek.

Närmast i tiden
16/6 kl. 16:00 Avslutningskonsert för gitarrskolan på uteplatsen. Servering av våfflor.
Tältmöten på Senoren! Vecka 33-34-35!
16-18/8 Senorenteamet m.fl. 17/8 - MC-Gudstjänst! 23-25/8 Pär Alfredsson, Senorenteamet m.fl. 24/8 Hopp & Lopp – Familjedag på tältängen! 30/8-1/9 Rigmor & Tomas Holst, Senorenteamet m.fl.


Se hela programmet.
Facebook

Gilla & följ Senorens Missionshus på Facebook

Klicka här:

Swish

Ge Din gåva till Senorens Missionsförsamling! Swish-nummer:
123 552 69 00
Gud välsigne dig!
Tack!
Dagens Bibelord
Statistik
Antal besökare:
Online just nu:

Antal besökare:
• Idag:
• Denna vecka:
• Denna månad: